רואה חשבון לפתיחת חברה בע"מ

חברה היא למעשה ישות משפטית אשר פועלת על סמך שיקולים עסקיים במטרה להפיק רווחים.
נציין כי בחברה יכול להיות עובד יחיד שהוא משמש כבעלים היחיד, או שותפים.

מי יכול להקים חברה?

למעשה, כל אדם רשאי להקים חברה, כל עוד מטרת החברה לא נוגדת את החוק, אינה בלתי מוסרית ולא נוגדת את תקנת הציבור. בנוסף, על מנת להקים חברה נדרש לפחות בעל מניות אחד. בעליה של החברה מחזיקים בבעלות עליה באמצעות מניות אשר משקפות את חלקו של כל אחד מהבעלים ברווחי החברה ובזכויות ההצבעה בה.

הקמתה של חברה מצריכה רישום ברשם החברות אשר פועל מטעם משרד המשפטים. חברה בע"מ נדרשת בעת הרישום אליה לשלם אגרת רישום לרשם החברות, וכן לשלם בכל שנה אגרה שנתית. בנוסף, אחת לשנה חברה חייבת להגיש לרשם החברות דיווח שנתי לגבי שינויים מהותיים אשר נעשו בה.

תקנון עבור חברה

בהתאם לפרק השני בחוק החברות לכל חברה חייב להיות תקנון לפי הכללים שנקבעו, והיא מהווה חוזה בין החברה ובין בעלי מניותיה, וכן בינם לבין עצמם. עורך דין יאמת בחתימתו על גבי התקנון את זהות החותמים על התקנון. בנוסף, בהתאם לחוק החברות חייבת חברה למנות רואה חשבון אשר יבקר את הדו"חות השנתיים שלה. החברה היא למעשה ישות משפטית נפרדת, כלומר בחברה בע"מ לא ניתן לנקוט הליכים משפטיים נגד בעלי המניות או נגד בעלי תפקידים בחברה כאשר הם פועלים בשם החברה.

חברה בערבון מוגבל

חברה בע"מ (בערבון מוגבל) הינה חברה שאחריותם של בעליה (בעלי המניות) על חובות החברה מוגבלת לסכום שאותו שילמו עבור מניותיהם. בחברה בע"מ חובות החברה אינם מיוחסים לבעלי מניותיה אלא לחברה עצמה, ובעלי החברה אינם אחראים לחובות החברה. אם יש חוב לחברה, לא ניתן לעקל נכסים פרטיים של בעלי החברה כדי לכסות את חובות החברה.

קיימים עיסוקים כגון עריכת דין אשר בהם לא ניתן להקים חברה בע"מ, ובעיסוקים אלה כל בעלי החברה אחראים באופן בלתי מוגבל לחובות החברה.

הפרדה בין החברה לבין בעלי החברה

בחברה קיימת הפרדה בין החברה אשר במסגרתה מתנהלת כל הפעילות העסקית, ובין בעל החברה אשר מהווה גוף משפטי נפרד. בחברה בע"מ, אם יש לגורם מסוים טענה או תביעה כלפי החברה הוא אינו יכול לתבוע את בעלי החברה ועליו לתבוע את החברה עצמה. עם זאת, במקרים מיוחדים של חוסר הגינות או הונאה, עשוי בית המשפט לאפשר תביעה ישירה כנגד בעלי החברה.

איך לפתוח חברה בע״מ

איך לפתוח חברה בע"מ? שלב אחר שלב

  1. ראשית, בחרו שם לחברה. הצעד הראשון בפתיחת חברה בע”מ הוא הבחירה של שם החברה. חשוב לבחור שם ייחודי אשר לא קיים בחברות אחרות וזאת על מנת למנוע בעיות כאלו ואחרות.  מומלץ לחשוב על מספר שמות אפשריים לחברה כך שבמידה ויתברר כי השם הרצוי כבר תפוס יהיו אפשרויות אחרות בהן תוכלו לבחור.
  2. ניסוח תקנון. הצעד הבא הינו ניסוח תקנון רשמי לחברה. בתקנון זה יש לציין את שם החברה, המטרות שלה, ההון של החברה, בעלי המניות וכו’.
  3. מינוי חבר נאמנים. דירקטורים הם למעשה האנשים אשר מקבלים את ההחלטות אשר נוגעות לפעילותה של חברה בע”מ, ואכן יש חובה בישראל למנות דירקטור לחברה. לבעלי השליטה יש את הזכות להחליט באם למנות דירקטור אחד או מספר דירקטורים.
  4. רישום אצל רשם החברות: יש צורך לרשום את החברה ברשם החברות ולשלם את האגרות הנדרשות. יש לציין כי עבור כך מומלץ להיעזר בעורך דין אשר מתמחה בדיני חברות. בשלב זה יש להכין מסמכים ולמלא טפסים, לרשום ולהצהיר בפני רשם החברות על תקנון החברה, בעלי המניות וחברי הדירקטוריון. בנוסף, יש צורך לשלם אגרה שנתית ואגרה חד פעמית לצורך רישום חברה בע”מ. בשלב זה תמתינו עד לקבלת אישור של רשם החברות על הרישום שביצעתם ותקבלו מספר ח”פ. נציין כי כיום ניתן לבצע פתיחת חברה בע”מ באופן מקוון.
  5. פתיחת תיקים ברשויות המס. לאחר קבלת האישור מטעם רשם החברות יש צורך לגשת למשרדי רשויות המס ולפתוח את התיקים הבאים: ראשית במע”מ, לאחר מכן במוסד לביטוח לאומי ולבסוף במשרד מס הכנסה. אפשר זאת לעשות לבד, אך רצוי מאוד להיעזר בשירותיו של רואה חשבון מנוסה, בעיקר כאשר מדובר בחברה בע"מ.
  6. פתיחת חשבון בנק עסקי לחברה בע”מ. לאחר שביצעתם את השלבים הקודמים, הגיעה העת לפתוח חשבון בנק לחברה. במעמד פתיחת החשבון יש להציג תעודת התאגדות ופרוטוקול של מורשיי החתימה חתומים על ידי עורך דין.
  7. ניהול הספרים החשבונאיים של חברה בע”מ. לצורך ניהול ההיבט הכספי והמיסוי, וגם לצורך ניהול ספרים חשבונאיים של חברה בע”מ יש צורך גדול להיעזר בשירותיהם של מנהל חשבונות ורואה חשבון. מנהל חשבונות ורואה החשבון יטפלו בניהול הספרים, במשכורות, בתנאים הסוציאליים, בדוחות הכספיים, בדוחות התקופתיים, במיסוי ובייצוג החברה בע”מ אל מול הרשויות השונות.

נציין כי מערכת ממוחשבת עבור הנהלת חשבונות תעזור מאוד בביצוע הנהלת חשבונות כפולה ותקינה שהינה חובה עבור חברות בע”מ. חברה בע”מ מחויבת להנהלת חשבונות כפולה בה כל עסקה אשר מבוצעת נרשמת בשתי כרטיסיות כך שניתן להפיק דוח מאזן ודוח רווח והפסד. תוכנת הנהלת חשבונות דיגיטלית תאפשר גם שליחה אוטומטית של קבלות, חשבוניות מס חתומות דיגיטלית ותעודות משלוח.

מתי כדאי לשקול פתיחת חברה בע”מ?

  • כאשר הרווחים גבוהים ורוצים ליהנות מהטבות המס.
  • כאשר מחזור ההכנסה גבוה והוראות ניהול ספרים של מס הכנסה מחייבות פתיחת חברה בע”מ.
  • כאשר ישנם מספר בעלי שליטה, ורוצים להגביר את השקיפות.
  • כאשר רוצים שליטה טובה יותר במאזן ההכנסות וההוצאות, כלומר הנהלת חשבונות כפולה.

פתיחת חברה בע"מ באמצעות שבתאי בירן ושות'

משרד רו"ח שבתאי בירן הוקם בשנת 1988 וקרוב ל-40 שנים הוא שומר על מוניטין גבוה ורמת שירות מיטבית למאות לקוחותיו. המשרד מתמחה במגוון רחב מאוד של שירותים כלכליים וחשבונאיים, כולל מעורבות ולקיחת חלק בפעילויות של משרדי ממשלה רלוונטיים, מועצת רואי החשבון וחברות ציבוריות רבות.

היתרונות שלנו על פני מתחרים רבים, וביניהם ניתן לציין יחס אישי חם, חשיבה יצירתית ואינדיבידואלית לגבי כל לקוח וזאת על מנת למקסם את כל הזכויות אשר מגיעות לבעל העסק. אנחנו צוות ותיק ומנוסה עם יכולות ואמצעים דיגיטליים מתקדמים.

מחפשים שירותי רואה חשבון עבור פתיחת חברה בע"מ? זקוקים למידע נוסף? צרו איתנו קשר עוד היום בטלפון 050-7622227 ונשמח לשתף פעולה!